KMO portefeuille niet langer beschikbaar voor bijscholingen osteopathie

Geplaatst op 29 september 2023
KMO portefeuille niet langer beschikbaar voor bijscholingen osteopathie

Helaas is het per heden helaas niet meer mogelijk om KMO aanvragen in te dienen voor aanvragen voor bij- en nascholingen binnen de osteopathie. Onderstaande een nadere toelichting vanuit de Vlaamse overheid betreffende deze maatregel.

“Osteopaten bevinden zich, samen met homeopathen, acupuncturisten en chiropractors, in een juridisch grijze zone. Hoewel deze handelingen zelf zijn erkend bij de wet van 1999 (de Wet Colla), werd hieraan nog niet de nodige uitvoering gegeven door de Minister.

Tot op heden werden de opleidingen met betrekking tot ondermeer osteopaten goedgekeurd op basis van het criterium zorgSTEM. Door een herziene invulling van dit begrip is dat echter niet langer het geval.

Het criterium ‘wettelijk verplichte dienst’, te begrijpen als verplichte permanente vorming, brengt tevens geen soelaas gezien de beroepstitel van, onder meer, osteopaten niet is uitgewerkt. Er geldt m.a.w. geen wettelijk verplichte permanente vorming enkel een aanbeveling.

Bijgevolg komen deze diensten niet langer in aanmerking voor steun onder de kmo-portefeuille.”

Meer berichten

GEACCREDITEERD door NRO: NEI deel1, 2 en 3 met René Zweedijk DO

Geplaatst op 6 december 2019

Deel 1 het autonome zenuwstelsel in de NEI Het zenuw stelsel, het endocrien systeem en het immuun systeem staan in constante verbinding met elkaar en beïnvloeden elkaar voortdurend. Wanneer we kijken vaar de opbouw van de systemen komen we tot de conclusie dat deze systemen in de evolutie min of meer op elkaar zijn gebouwd […]

Lees meer

Vacature waarneming osteopaat Breda!

Geplaatst op 3 oktober 2022

Wij, Stephanie Zweedijk en Caroline van de Spijker, zijn dringend op zoek naar een collega welke ons op korte termijn kan komen ondersteunen in onze praktijk in Breda. Onze voorkeur gaat uit naar een enthousiaste en zelfstandige collega welke ervaring heeft in het behandelen van baby’s en kinderen en een opleiding osteopathie bij kinderen heeft […]

Lees meer